3e TITEL EK 2016!

Posted on mei 18, 2016

3e TITEL EK 2016!

THE EARLY ADOPTERS DRIE KEER OP RIJ EUROPEES KAMPIOEN

Tijdens de UDO Europese Kampioenschappen Hiphop Street Dance 2016 in Kalkar Duitsland heeft  danscrew THE Early Adopters in de categorie Advanced tot 18 jaar voor een derde keer de Europese titel in de wacht weten te slepen.

Na een intensieve voorbereidingsperiode – onder leiding van choreograaf Anthony Benjamin en coaches Lianne en Brenda Heemskerk van THE Dance Complex  - vertrokken THE Early Adopters op vrijdag 13 mei naar Kalkar om hun krachten te meten met tegenstanders uit een groot aantal Europese landen. Nadat THE Early Adopters twee maal eerder de titel in de wacht wisten te slepen, was het dit jaar extra spannend om in een nieuwe samenstelling en met een nieuwe dansmix opnieuw de Europese titel te prolongeren. Maar het is hen toch weer gelukt. Drie jaar op rij ongeslagen, wat een ongekende prestatie!

Het driedaagse EK werd georganiseerd door de internationale dansbond United Dance Organisation (UDO) en vond plaats in Kalkar Duitsland, waar ruim 1.200 dansers hebben gestreden in diverse niveaus en leeftijdscategorieën. Deelnemende landen waren Frankrijk, Engeland, Duitsland, Polen, Rusland, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken en Nederland.